500 ml. habtejszín
2 csomag habfixáló por
500 ml. tej
2 csomagfőzés nélküli vaníliapuding
2 csomag vaníliacukor
5 ev. kanálkristálycukor
háztartási keksz
tej, amibe belemártjuk a kekszet
csokoládé díszítéshez
1. Egy nagyobb tálba beleöntjük a habtejszínt, a tejet, a vaníliapudingot, a vaníliacukrot, habfixálót és a kristálycukrot. Kézi robotgéppel elkezdjük felverni, és addig dolgozzuk, amíg könnyű és habos, mégis kemény, formázható állagú krémet. nem kapunk.
2.Egy nagyobb tepsi alját (én 38x25 cm-eset használtam) kirakjuk a tejbe mártott háztartási keksszel. Amennyiben kisebb tepsit használunk, úgy ennél a mennyiségnél a kapott sütemény magasabb lesz.
3. A krémet rátesszük a kekszekre, elsimítjuk, majd a tepsit párszor az asztalhoz „csapjuk” óvatosan, így megszabadulunk a felesleges levegőbuborékoktól.
4. A tetejét különféle gyümölcsökkel díszítjük és hűtőbe tesszük. Ha kevesebb az időnk, akkor akár fagyasztóba is tehetjük a süteményt, de ügyeljünk arra, hogy ne megfagyjon, hanem csak hideg legyen és a krém megdermedjen.
Mákos-almás kocka A kókuszreszeléket a mákkal és a lenmaggal ledaráljuk. A datolyát kimagozzuk, a vízből keveset hozzáöntünk, és késes aprítóval szinte krémesre aprítjuk. Összek...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet gyúródeszkára szitálom. Mélyedést nyomok a közepébe, beleteszem a cukrot, a sót, egy tojást, egy citrom reszelt héját és az őrölt mogyorót, majd összekeverem. A hideg vaj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűC-vitaminos (bordó színű): Áztasd be 2 dl hideg vízbe a hibiszkuszt, és hagyd egy éjszakát állni. Másnap szűrd le. A leszűrt hibiszkuszvizet egy kisebb edényben tedd fel a tűzh...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű