- 50 dkg. liszt
- 25 dkg. margarin
- 10 dkg. porcukor
- 10 dkg. cukor
- 2 darab tojás
- 0,5 csomag sütőpor
- 1 csomag vanillin cukor
- fahéj
- 7 db. alma
Összekeverjük a lisztet és a sütőport, majd hozzáadjuk a margarint (tipp: olvasszuk jól meg), porcukrot és a tojást.
Miután jól összegyúrtuk, a tésztát meglisztezzük és kettő részre osztjuk.
Lereszeljük az almát, hozzáadjuk a cukrot.
Megkeverjük és pici állást követően, lenyomkodjuk a levét egy szűrőn.
Hozzáadjuk az almához a fahéjat és a vanillincukrot.
A kettőbeszelt tészta egyik felét beletesszük a tepsibe, ráborítjuk az almát, majd ezt követően betakarjuk a tészta másik felével. (Lehet kinyújtani és csíkokra vágni és keresztben # rátenni, vagy reszelni)
Előmelegített sütőbe tesszük.
A lisztet összegyúrjuk a porcukorral, a vajjal, a citrom reszelt héjjával és a tojással. A tésztát kinyújtjuk, megszórjuk kristálycukorral, majd kör alakú formákat szaggatunk bel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókból közepesen kemény tésztát gyúrunk, kis golyókat formálunk belőle és kis fém mandula formákba nyomkodjuk. Én nem kentem ki a formát vajjal,mert a tészta elég zsíros é...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA mézet, vajat, p.cukrot, tejet összemelegítjük, összegyúrjuk a többi hozzávalóval, a kakaó kivételével. A tésztát kétfelé vesszük, felébe beledolgozzuk a 2 kanál tejben elkever...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézAz 1. réteg hozzávalóit összekevrjük, majd sürjük kb 10 percig (kicsi tepsi). A 2. réteg hozzávalóit összekeverjük, a forró tésztára kenjük és kb 10 percig sütjük még (kisebb hőfo...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz