- 250 dkg. liszt
- Felfuttatni:
-- 0,5 élesztő
-- pici tej és cukor
- 1 db. tojás (+ 1 a kenéshez)
- 5 dkg. teavaj
- 5 dk. zsír
- 8,8 dkg. tejföl (Kispohár (175 g.) tejföl fele)
- 6 dkg. natúr tömlős sajt (100 grammos tömlős sajt felénél picit több)
- 3 kávéskanál só
- reszelt trappista sajt
Az összetevőket összegyúrjuk, majd lehetőleg hosszabban - 1-2 órán át - pihentetjük.
Ha megvan kinyújtjuk és összehajtjuk. (Legalább 3x, de minél többször, annál jobb)
Kiszaggatjuk szaggatóval, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, megkenjük tojással a tetejét és sajttal megszórjuk.
Előmelegített sütőben sütjük.
A hozzávalókat összegyúrom, 1 éjszaka pihentetem hűtőbe. Másnap kisodrom nem vékonyra. Tojássárgájával megkenem, sajttal megszórom a rudakra vágott tésztát, és 200 fokon szép pir...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA langyos cukros vízben futtassuk fel az élesztőt. Gyúrjuk össze a többi hozzávalóval. Letakarva hagyjuk kétszeresére kelni, majd osszuk 22-24 g-os darabokra, tegyük egy tálcára...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűLegyen jó langymeleg a konyhánk! Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, illetve béleljük ki a gáztepsinket sütőpapírral. Az élesztőt a tejben a cukorral felfuttatjuk. A lisztet kics...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA vajat, a lisztet és a sót morzsoljuk össze, majd adjuk hozzá a sajt 3/4-ét és 2 tojássárgáját. Gyúrjuk jól össze, majd tegyük egy órára a hűtőbe. Majd nyújtsuk ki jó vékonyra, sz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű