4 egész tojás
10 evőkanál cukor
16 púpos evőkanál liszt
1 cs. sütőpor
2 kis pohár tejföl (nálam most joghurt és kefir)
2 dl olaj
sárgabarack tetszőleges mennyiségben
Mindent összekeverek, vajazott, lisztezett tepsibe teszem, rárakom a sárgabarackot.
Előmelegített, 180-200 fokos sütőben megsütöm.
Amikor kihűlt, porcukorral megszórom és kockára vágva tálalom.
A lisztet a hideg margarinnal elmorzsoljuk, majd a többi hozzávalóval tésztát gyúrunk. Letakarva, hűtőszekrényben kb. 1 órán át pihentetjük. Ezalatt az epret megmossuk, kicsumázzuk...
Elkészítési idő: 1óra Nehézség: Közepes1. Egy műanyag tálban a tejet, a vajat és a cukrot felmelegítjük mikrohullámú sütőben. Ha nincs mikró, akkor tűzhelyen, tűzálló edényben. Csak meleg legyen, ne forró. 2. Ezután ke...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA palacsintához valókat összekeverjük, kisütjük, megtöltjük kakaóval és fahéjjal, majd feltekerjük (készíthetjük túróval vagy lekvárral is). A tejjel és a cukorral megfőzzük a pud...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: A tészta anyagait alaposan összegyúrjuk, vékony lapot nyújtunk belőle, előmelegített sütőben rózsaszínre sütjük . A töltelékhez a tojássárgáját kikavarjuk a cukorra...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű