20-25 ág citromfű
fél liter víz
fél kg cukor
egy fél rúd fahéj
2 citrom leve
A vízből, cukorból fahéjjal szirupot főztem, majd hagytam hűlni. Amíg hűlt, leszedtem a citromfű ágacskákat, megmostam, majd lecsipegettem róla a leveleket, és felaprítottam. Ráöntöttem a szirupot, hagytam állni kb. 20 percig. Belecsavartam a citromokat. Végül leszűrtem és üvegbe töltöttem.
8 dl lett belőle.
A vizet felforralom a cukorral együtt, kicsit besűrítem, hogy a szörpnek sűrűbb legyen az állaga. A bodzavirágokat jól megmosom. A szirupot beleöntöm az üvegbe, nagyjából a háromne...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűGőz fölött olvasszuk meg a csokoládét. Adjuk hozzá fokozatosan a vörösbort, és keverjük homogén masszává. Lassú tűzon melegítsük fel, majd forraljuk össze egy kicsit. Öntsük poh...
Elkészítési idő: 2 perc Nehézség: KönnyűA beleteszünk egy hatalmas csokor citromfüvet egy lábasba és felöntjük vízzel. Hűtőbe tesszük és másnapig állni hagyjuk. Másnap 10-15 percig felforraljuk, majd finom szűrőn szűrjü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA citromot megmossuk, majd megtisztítjuk a héjától: a gyümölcsre lesz szükségünk, a fehér részt ki kell dobni. Vágjuk ezeket apróra, majd főzzük szét 1 liter vízben. Ebből a léből...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű