maradék diós bejgli (kb 1,5 rúd)
0,5 l tej
0,5 l tejszín
2 cs. vaníliás cukor
cukor ízlés szerint
2 db alma
A bejglit felszeletelem, majd egy jénaiba egymás mellé rakom a szeleteket. Az almákat megpucolom és lereszelem, a tejet felforralom a cukrokkal és a tejszínnel. Amikor felforrt, a sor bejglire öntök annyit, amennyit felszív. Újabb sor bejgli következik, amire reszelt almát teszek, majd még egy sor bejgli, újra tejjel nyakon öntve.
A rétegezést addig csinálom, amíg a hozzávalók tartanak, és előmelegített sütőben végül összesütöm az édességet. Amikor elkészült, pohárba téve, dióval megszórva tálalom.
Mákos bejglivel ugyanígy elkészíthető ez a "maradékelhasználós" édesség.
Az első 5 hozzávalót ( konkrétan a száraz hozzávalókat) összevegyítem. Persze a csokit apró falatkákra kell vágni. Egy másik tálban a puha vajat a cukorral meg a tojással habosr...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához forró tejben felfuttatjuk a szalalkálit, hozzáadjuk a kétféle lisztet, a margarint, a porcukrot, a tojást, a mézet, és összegyúrjuk annyi tejet adva hozzá, hogy könnyen...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összegyúrom és négy egyenlő részre osztom A tésztából lapokat nyújtok és margarinnal kikent sütübe 190 fokon pár perc alatt megsütöm Amikor mind a négy la...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összegyúrni, majd egy kiskanál segítségével egy sütőlapon, vagy tepsiben kis halmokat tenni. 170 fokon megsütni.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű