2 l tej
15 dkg cukor
2 csomag vaníliás cukor
1 cs vaníliás puding
8 db tojás
1 kávéskanál fahéj
A tojásokat kettéválasztom, a fehérjét egy csipet sóval felverem, a tejet közben a cukorral felforralom és a forrásban levő tejbe beleszaggatom a habot. Pár percet főzöm, majd megfordítom a habot. Szűrőbe szedem, a tojássárgát kikeverem egy kevés tejjel és a pudinggal, majd folyamatos keverés mellett a forró tejjel felöntöm. A habot a krém tetejére rakom, megszórom fahéjjal és behűtöm.
A hozzávalókat a liszten kívül összemelegíteni.Hozzáadni fél kilól lisztet, 1 kk. szódabikarbónát, fél sütőport,. 4 cipóba osztani mindegyiket külön kinyújtani és a közép 2/3 részé...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyűkb: 30x20-as tepsihez való! A tésztához a lisztet, a búzadarát, a sót, a porcukrot és a sütőport összekeverjük. Az almát meghámozzuk, lereszeljük, majd hozzákeverjük a vaníliás...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és folpack-ba csomagolva hűtőszekrénybe tesszük legalább 1 órára. 2. A pihentetett tésztából diónyi darabokat sodrunk, és sütőpapírral bélelt...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűA kekszet zacskóba tesszük, és egy sodrófával jó alaposan összetörjük. Nem baj, ha marad benne nagyobb darab. Elosztjuk a 4 pohárba. A mascarponét kikeverjük a porcukorral, a ci...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű