2 csomag réteslap,
1 cs. gesztenyepüré,
10 dkg dió,
fél kg meggy
6 dkg vaj,
10 dkg zsemlemorzsa,
1 kupica rum
A kimagozott és rumban megáztatott meggyet belekeverjük a gesztenyepürébe, hozzáadjuk a darált diót és a zsemlemorzsát.
A rétestésztát kitekerem, vajjal meglocsolom, majd ráhalmozom a tölteléket, feltekerem.
Tetejét vajjal vagy olajjal megkenem, és forró sütőben összesütöm.
Elkészítés: A tojást a zsírral, a mézzel, a tejjel és a cukorral egy jénai tálban, vízgőzön, állandóan kevergetve 10 percig melegítjük. Hozzáöntjük a sütőporral elkevert liszthez,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMindent összekeverni. Előmelegített sütőben kb. 2 teáskanál masszát tenni a sütőpapírra. 10-12 percig sütni takarékon
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához, a lisztet egy tálba szitáljuk és hozzáadjuk a sót, a sütőport, a kakaóport, majd jól összekeverjük. Egy másik edényben, a tojást a megolvasztott margarinnal és a cuko...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt 200 fokra előmelegítjük. A ribizli kivételével a hozzávalókat elkeverjük, előbb a nedves, aztán a száraz hozzávalók sorrendjében. Sütőpapíros tepsibe tesszük, elegyengetjük...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű