menu

Családireceptkönyv.hu

Gölödin leves


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 4-6 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1/2 kg burgonya,
petrezselyem zöldje,
2 db zöld-paprika,
2 db paradicsom,
1-2 édes káposztalevél,
1fej vöröshagyma,
zeller,
1 gerezd fokhagyma,
só, vegeta,
1/2 kg finomliszt,
1 tojás
kb 1dl paradicsomlé

Elkészítés:


Elkészítés:
2 l hideg vizet feltesszük főni a paprikával, paradicsommal, belerakjuk a zellerzöldet, hagymát, káposztalevelet és a fokhagymát.
Megízesítjük a sóval, vegetával, petrezselyem zölddel, és összefőzzük, majd beleforraljuk a paradicsomlét.
Ha a felforrt, belefőzzük az elkészített gombócokat.

Gombóc:
A burgonyát megfőzzük, áttörjük és a tojással és a liszttel összedolgozzuk, sózzuk.
Annyi lisztet teszünk hozzá, hogy formázható legyen, majd lisztes kézzel gombócokat formázzunk belő le (kb. 5 cm átmérőjűt)
Ha a leves kész, belefőzzük.

Trükkök, tippek, praktikák:


A levesből megmaradt, főtt gombócokat feldarabolva, hagymás zsírban ropogósra sütve igazi finomságot kapunk.

Gölödin leves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Rántott leves
Rántott leves

A zsíron kipattogtatunk köménymagot, majd megszórjuk liszttel és barna rántást készítünk. Amikor már jó a rántás akkor félrevesszük a tűzről és megszórjuk őrölt pirospaprikával, fe...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Tejszínes gombaleves
Tejszínes gombaleves

A kétféle gombát kisebb kockákra, az újhagymát karikákra vágjuk. A hagymát a vajon pár percig pirítjuk, majd rádobjuk a gombát, és rövid ideig együtt dinszteljük. Kb. 2-2,5 liter v...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kata
Egyszerű burgonyagombóc leves
Egyszerű burgonyagombóc leves

Az olajon megpároljuk az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a kockára vágott zöldségeket, megszórjuk pirospaprikával, sózzuk, borsozzuk, felengedjük vízzel. A burgonyagombóc hozzáv...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Tárkonyos leves rozscipóban
Tárkonyos leves rozscipóban

A finomra vágott vöröshagymát kevés olajon megpárolom, rádobom a falatnyi csíkokra vágott húst. Sózom, borsozom, majd fedő alatt félpuhára párolom. Ezalatt megtisztítom a zöldségek...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk