500 g gomba
2 evk olaj
1 fej hagyma
só, bors, petrezselyem, vegeta
2dl sűrű főzőtejszín
tetejére:
petrezselyemzöld
A gombát felszeletelem, a hagymát apróra vágom és az olajon megpárolom.
Rádobom a szeletelt gombát, fűszerezem és kevés vizet hozzáadva készre párolom.
Kiveszek a sűrűjéből egy keveset, (szeretem a gombadarabokat benne), a többit rúdmixerrel pépesítem.
Felöntöm annyi vízzel, amellyel már nem lesz túl sűrű, visszateszem bele a gombát és felforralom.
Amikor felforrt, hozzáadom a tejszínt és egyet rottyantok rajta.
Petrezselyemmel megszórva, vajon pirított kiflikarikával (zsemlekockával) tálalom.
Zsemlekockával, de pirított kiflikarikákkal is lehet tálalni.
A bort vízzel összeöntjük, beletesszük a fűszereket, majd forráspontig hevítjük. A tojássárgákat kikeverjük a cukorral, hozzákeverjük a tejszínt. A forró bort levessz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKevés zsíron az apróra vágott hagymát megpirítjuk, majd bele tesszük az apróra vágott hús, és megpároljuk. Sózzuk, borsozzuk hozzáadjuk a babérlevelet, a köményt és a paprikát. A...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kockára vágott hagymát feltesszük a zsíron párolni, majd hozzátesszük a húst is. Kevergetve sütjük, amíg a húsból adódott víz elpárolog. Közben természetesen sózzuk. Ha lesült ki...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepescsirkemelleket, és a répákat, zellert felkockázzuk. A vajat felolvasztjuk egy lábasban, és a zöldségeket megpirítjuk rajta. Vöröshagymát aprítunk. A hagymát rádobjuk, és a felc...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű