A hamburgerhez:
4 db puffancs
saláta
uborka
paradicsom
4 szelet trappista sajt
lila hagyma
ketchup
mustár
majonéz
A húspogácsához:
50 dkg darált hús (fele marha, fele sertéshús)
1 nagyobb hagyma
só
őrölt bors
2 evk mustár
kb. 1-2 evk ketchup
1 egész tojás
10 dkg reszelt sajt (vagy egy tömlős sajtkrém)
(ha a massza túl laza, akkor 1-2 evőkanál zsemlemorzsa)
A darált húst egy tálba tesszük, megsózzuk, borsot szórunk bele, hozzáadjuk a nagyon apró kockákra vágott hagymát, a mustárt, a tojást, a ketchupot, és a sajtot.
A masszát összegyúrjuk, és 4 egyenlő kupacra osztjuk, amelyekből szép, formás húspogácsákat készítünk.
Egy ecsettel a húspogácsák mindkét oldalát kicsit megolajozzuk, és fóliával lefedve 1-2 órára a hűtőbe tesszük, hogy az ízek jól összeérjenek.
Egy teflonserpenyőt megolajozunk, és kis lángon, lassan pirosra sütjük.
A puffancsot kettévágjuk, megrakjuk felváltva a zöldségekkel, rátesszük a húspogácsát, egy szelet sajtot, ketchuppal, mustárral, majonézzel ízesítjük és melegen tálaljuk.
A cukkinit megmostam, felkarikáztam, sóztam, majd szezámmagos nyílgyökérlisztbe forgattam. Ezután 20 percig sütöttem 200 fokon, majd jó alaposan befújtam olajsprayvel és további 10...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt izzítsátok be 200 fokra. 2. A zöldségeket vágjátok nagyobb darabokra és kevés olajon kezdjétek el párolni egy serpenyőben. Kevés só és bors mehet rá. 3. A tojásokat...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA paprikákat mossuk meg, tegyük száraz konyharuhára, és hagyjuk őket megszáradni. Csumázzuk ki az édes paprikát. A csípős paprikából nem kell kiszedni a magokat, mert az tovább...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFasírt 1. Egy méretes tálba tesszük a darált húst. Hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát, a tojást, a sót, a fekete borsot. Egynemű masszává dolgozzuk össze. Egy nagyobb darab...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: Könnyű