1 nagy csomag réteslap
alma
marcipán
szőlő
zsemlemorzsa
porcukor
olaj
A 2 db réteslapot konyharuhára teszem, megolajozom, megszórom zsemlemorzsával és rárakom a reszelt fűszeres-cukros almát.
Feltekerem és tepsibe rakom...
Szőlős-marcipános rétes
A 2 db réteslapot az előzőek szerint előkészítem,
ráreszelek egy fél marcipántömböt,
ráteszem a leszemezett szőlőt és feltekerem, majd tepsibe rakom...
Mindkét rétest megsütöm, amikor kihűlt, porcukorral megszórva tálalom.
1.Tejhez adjuk, a cukrot elkeverjük benne, hozzámorzsoljuk az élesztőt és 10 perc alatt felfuttatjuk. 2.A lisztben elmorzsoljuk a vajat, hozzáadjuk a tojást, csipet sót, felfutta...
Elkészítési idő: 60perc Nehézség: KözepesAz almát előkészítem, szeletelem. A tésztát géppel kikeverem. A lisztet kanállal forgatom bele. Az almát szép sorban lerakom egy sütőpapírral bélelt tepsibe. Megszórom a fahéjas...
Elkészítési idő: 2 óra + Nehézség: KönnyűA banánokat pépesre vágjuk, pár csepp citrommal meglocsoljuk, darált dióval, kevés porcukorral ízesítjük. Az édes tésztából készült palacsintákat a krémmel megtöltjük. Porcukorral...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat egy tálba rakom,jól összedolgozom,gyorsan de alaposan. Hűtőbe rakom 2-3 órára vagy egy éjszakára.Nyújtom,szagatom 180 fokon légkeverékes sütőben 8 perc sütöm.Megvá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű