A tésztához:
20 dkg liszt
1 kk sütőpor
1cs vaníliás cukor
8 dkg porcukor
8 dkg margarin
1 tojás
Krémhez:
1 üveg magozott meggy
2 cs vaníliás pudingpor
2 púpos evk cukor
csipet fahéj
víz
A morzsához:
10 dkg porcukor
10 dkg liszt
6 dkg margarin
1 kk őrölt fahéj
Tetejére:
5 dl tejszínhab (Oké habmester, vagy Hulala)
A tészta hozzávalóit alaposan összedolgozom, zsírozott, lisztezett tepsibe nyújtom.
A meggyet leszűröm, a levét felfogom és 8dl-nyire felöntöm vízzel.
A lecsepegtetett meggyet eloszlatom a tésztán.
A pudingporokat elkeverem a lével, a cukorral és felfőzöm.
Még forrón a meggy tetejére öntöm.
A morzsás réteg hozzávalóit összemorzsolom és a krém tetején elosztom.
Lassú tűznél tűpróbáig sütöm.
A tejszínből habot készítek és a kihűlt sütemény tetejére kenem.
Tetejét villával megcsíkozom és pici fahéjat szórok rá.
tejet meglangyosítjuk és egy teáskanál cukorral elkeverjük, majd belemorzsoljuk az élesztőt. Pár percig hagyjuk, míg az élesztő felfut. Addig a dagasztógép (vagy kenyérsütőgép) tá...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűA kekszeket szépen sorjában, egy magas falú tepsiben, egymás mellé sorakoztatjuk . Az egyik pohár natúr joghurtba, elkeverjük a vaníliás és 2 ek kristály cukrot (amíg a cukor...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA leveles tésztát a felhasználásig tartsuk hűtőben, és hidegen dolgozzunk vele. A tészta lapokat felvágjuk 8 egyforma téglalapra, és helyezzük sütőpapírral borított sütőlapra. Szit...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA tésztához a vizet a margarinnal felforrósítjuk, majd hozzákeverjük a lisztet, összefőzzük. Utána a tojást egyenként belekeverjük. A tésztából 2 lapot sütünk tepsi hátán úgy, hogy...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű