menu

Családireceptkönyv.hu

Nikol szelet


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Tésztához :
- 50 dkg liszt
- 1 cs sütőpor
- 10 dkg vaj - nem sütő,hanem a dobozos,krémesített-
- 3 tojás sárgája
- 2 dl tejföl
- kb 10 dkg cukor
Krém:
- 2 cs puding
- 3 dl tej
- ízlés szerint cukor
- 30dkg túró
- mazsola
- 10 dkg vaj
és baracklekvár, és zs.morzsa a krém alá

Elkészítés:


Elkészítés:
A krémet készítem el először. A pudingot a szokásos módon főzöm a tejjel és a cukorral majd hűlni hagyom.A túrót a vajjal habosítom.Mikor a puding kihűl a vajas túróval összekeverjük.
A tésztához valót összegyúrjuk.Simára dolgozzuk.Mikor ez megvan ketté vágjuk olyan módon,hogy az egyik része nagyobb legyen-ez lesz a sütemény alja- Kisodorjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Megszúrkáljuk villával több helyen,hogy a gőz könnyebben kitudjon jönni.Lekvárral lekenjük és megszórjuk vékonyan a morzsával. Azért kell,hogy a tészta ne ázzon el a krémtől.Rásimítjuk a pudingos krémet,szórunk rá mazsolát és jön a tészta másik része.villával ezt is megszúrkáljuk és sütjük.
Tovább tart leírni,mint elkészíteni.Isteni finom,könnyű sütemény

Nikol szelet

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Hideg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar bartus dóri virágmassza
bartus dóri virágmassza

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Vendégváró kifli
Vendégváró kifli

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Gyömölcs leves pudingos
Gyömölcs leves pudingos

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar sajtos talér
sajtos talér

a rámát a tejföllel és a só val ki habosítani össze dolgozni a lisztel ki nyújtani a vajat szét keni ez után össze hajtogatni és eltenni a hűtőbe 2 órára piheni majd még 2x er ki...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk