4 db nagyobb alma,
8 púpozott ek liszt,
1 tojás,
2 dl tej,
1 ek vaj,
csipetnyi só,
2 tk cukor+egy kevés fahéjjal elvegyítve a szóráshoz.
Az almákat megmossuk, meghámozzuk és kis lyukú reszelőn lereszeljük. Hozzáadjuk a lisztet, a tojást, a tejet, a cukrot, a sót és a megolvasztott vajat. Jól összekeverjük, hagyhatjuk egy keveset állni is, majd palacsintasütőben kevés olaj hozzáadásával kis palacsintákat sütünk. Jól el kell simítgatni a tetejét, hogy ne csak a két oldala, hanem a közepe is megsüljön, viszont a széle ne égjen meg. Egymásra fektetjük és egyenként megszórjuk fahéjas cukkorral.
Egy pár epret felkockázunk, majd cukor és egy pici víz hozzáadásával szirupot főzünk belőle. Miután elkészült kihűtjük. A tojások sárgáját 12 dkg cukorral, turmixgéppel habosra ke...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű5 db ,tojásból ,4 evőkanál cukor ,1 sütőpor , 5 evőkanál liszt , 1 evőkanál étolajból sárga piskótát sütök . - 5 db tojásból ,3 evőkanál liszt , 1 evőkanál étolaj ,2 evőkanál ho...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat olvaszd meg, majd egy kicsit tedd félre. Arra ügyelj, hogy ne legyen forró. A cukrot keverd el a tojással - a fehérjét és a sárgáját is -, öntsd hozzá a tejet, a tejszínt,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét habbá verjük, közben fokozatosan adagoljuk hozzá a cukrot. Majd a tojások sárgáját egyenként hozzákeverjük, végül beleforgatjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű