24 db kicsi kosárkához
Hozzávalók:
30 dkg liszt
20 dkg vaj
8 dkg porcukor
2 tojás sárgája
1 kk. citromlé
1 kk. vanília aroma
csipet só
Töltelék:
2 tojás fehérje
15 dkg porcukor
5 dkg reszelt étcsokoládé
10 dkg darált dió
baracklekvár
A vajat a liszttel elmorzsoljuk, majd a többi hozzávalóval tésztát gyúrunk. Amíg a tölteléket készítjük, mehet a hűtőbe pihenni.
A tojásfehérjéből kemény habot verünk a porcukorral és lazán belekeverjük a diót és a reszelt csokoládét.
A tésztát kinyújtjuk, pogácsaszaggatóval köröket szaggatunk és pálmazsírral (lehet olaj vagy vaj is) kikent formákba nyomkodjuk. Mindegyikbe tettem egy kiskanál baracklekvárt majd egy evőkanál diós habot kanalaztam a tetejére. Előmelegített sütőben 180 fokon 25 percig vagy érzésre sütjük.
A tojások fehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot, azzal is egy kicsit verjük. Végül a tojások sárgáját keverjük bele. A sütőport és a kakaót elkeverjük a liszttel, és fa...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA sütőt gyújtsuk be és állítsuk alacsony hőmérsékletre. A tojásfehérjéket a cukorral és édesítővel kemény habbá verjük, majd a sütőporral elkevert lisztet szakaszonként hozzászitá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojások sárgáját a cukor 2/3 részével habosra keverem A tojások fehérjét a cukor 1/3 részével habbá verem A cukros tojássárgájához keverem az összes hozzávalót, végül a tojás...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit, a vaj kivételével, a kenyérsütőgép üstjébe mérjük és elindítjuk a dagasztó/kelesztő programot. Amikor már a tészta összeállt, több részletben hozzáadjuk az...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes