1 csomag vaníliás puding
450 ml tej
2 evőkanál méz
2 evőkanál cukor (nálam eritit)
-------------------------------------------------------
250 ml tejszín
2-3 evőkanál porcukor (nálam por eritrit)
1 kis tasak habfixáló
-------------------------------------------------------
kb. 2 dl tej
1 evőkanál rum
12 db babapiskóta
25 db közepes eper
A pudingport a mézzel, cukorral és két evőkanál tejjel csomómentesre keverjük, majd a többi tejjel sűrű krémmé főzzük.
Hagyjuk kihűlni, de közben keverjük át, nehogy nagyon megbőrösödjön, bár én ezt a bőrös réteget imádom. :)
A tejszínt a habfixálóval és a cukorral a leírás szerint kemény habbá verjük, majd a kihűlt pudinggal összeforgatjuk.
Egy mélyebb tál aljára teszünk pár kanál krémet.
A babapiskótákat a rumos tejbe gyorsan belemártjuk és rárakjuk a krémrétegre, ismét krémet kanalazunk rá, majd az eprek kb. felét rádaraboljuk. (Pár szemet hagyjunk a tetejére díszítésnek.) Újra krém, majd a maradék piskóta, ismét krém, eper és a legtetejére megint krém. Díszítsük a félretett eperszemekkel és mentalevéllel.
Tegyük pár órára a hűtőbe tálalás előtt.
A tojássárgáját a cukorral és a lágy vajjal vagy margarinnal habosra keverjük. Apránként hozzáadjuk a lisztet, a vaníliás cukrot és a tejet. Végül belekeverjük a habbá vert tojásfe...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit tésztává dolgozzuk, cipó alakúra formázzuk, fóliába csomagoljuk és legalább 2 órára hűtőszekrénybe tesszük. A kihűlt tésztát vékonyra nyújtjuk. A tésztából pog...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHa megvan a bögréd, szépen mérj ki mindent egy alkalmas tálba, amiben jól elférsz majd, hogy összedolgozd őket. Ha minden belekerült, keverd homogén masszává az egészet, majd végy...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: NehézA tojások fehérjét kemény habbá verjük, kanalanként eldolgozzuk benne a porcukrot, egyszerre hozzáadjuk a tojássárgás és végül könnyedén hozzákeverjük a lisztet, vigyázva, hogy a h...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű