menu

Családireceptkönyv.hu

Halászlé


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Az alapléhez:
600 g halszelet (busa, ponty, amúr)
1 db paprika - zöld
2 db paradicsom
4 közepes fej hagyma - vörös
1 teáskanál bors - fekete (egész)
7 púpozott teáskanál fűszerpaprika
3 teáskanál só
1.1 L víz
A befejezéshez:
0.5 L víz
400 g halfilé - ponty

Elkészítés:


1Az összetevőket alaposan megtisztítjuk, majd felaprítjuk a paradicsomot, paprikát, vöröshagymát.
Halászlé recept I.Halászlé recept I.Halászlé recept I.Halászlé recept I.
2A halszeleteket, a zöldségeket, valamint az összes fűszert egy lábasba tesszük, és felöntjük a vízzel. Lefedjük a lábast, ezután közepes hőfokon kb 3/4 óra alatt teljesen szétfőzzük az összetevőket.
Halászlé recept I.Halászlé recept I.Halászlé recept I.Halászlé recept I.Halászlé recept I.
3Paradicsompaszírozón átpaszírozzuk az alapot, visszatöltjük a lábasba.
Halászlé recept I.Halászlé recept I.Halászlé recept I.Halászlé recept I.
4A halfilét csíkikra szeleteljük.
Halászlé recept I.Halászlé recept I.
5Beletesszük a halfilét az átpaszírozott alapba, öntünk rá vizet, ízlés szerint fűszerezzük, majd addig főzzük, míg a halfilé puhára nem fő - kb 10 perc.
Halászlé recept I.Halászlé recept I.
6A kész leves tálalásakor ügyeljünk arra, hogy a leves forró legyen, valamint hogy mindegyik adagba egynlő arányban jusson a halhúsból, s hogy legyen erőspaprika is kéznél!

Halászlé

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Kapros cukkinikrémleves
Kapros cukkinikrémleves

Olajon megpároljuk a fölkarikázott újhagymát, hozzáadjuk a mosott, felkockázott cukkinit, az egészet átforgatjuk. Felöntjük annyi zöldség alaplével, amennyi épp ellepi. (Alaplé h...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
karalábé leves
karalábé leves

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csontleves
Csontleves

Ez amolyan „mindentbele”levesre sikeredett! Amit a fagyasztóban találtam. Karajcsont, csirkemell csont, csirke szárnyvégek, csirkenyakak, pár darab zúza és malactarja csont. A lef...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kolbászos gombaleves csipetkével
Kolbászos gombaleves csipetkével

A szalonnát kis kockákra vágjuk, a hagymát apróra daraboljuk, a kolbászt vékonyra felkarikázzuk, a gombát "egészben" felszeleteljük, a babérlevelet széttörjük. A szalonnakockákat...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk