menu

Családireceptkönyv.hu

Ostoros kalács


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


a tésztához : 60 dkg liszt, 5 dkg élesztő, 3 tojássárgája, 3 – 4 dl tej, 2 evőkanál étolaj, 3 kanál kristálycukor, csipet só

A krém elkészítése : 25 dkg margarin, 20 dkg porcukorral gépi habverővel keverjük ki, adjunk hozzá 2-3 evőkanál kakaóport, majd a 3 tojásfehérje felvert habját is.

Elkészítés:


A tészta elkészítése : az élesztőt kevés langyos tejjel futassuk fel, és a hozzávalókból dagasszunk egy lágy tésztát. Kb. fél órát kelesszük.

Ha a tésztánk megkelt osszuk el 6 felé, egyesével nyújtsuk ki őket vékonyra, téglalap alakúra, kenjük meg őket a kakaós krémmel, tekerjük fel, és 3 – 3 –at fonjuk össze. Helyezzük a kalácsokat zsírozott, lisztezett tepsibe. ( kb. 37 * 25 cm ) Pár percet még a tepsiben is keleszthetjük. Sütés előtt kenjük le tojással, majd sütés közben még egyszer átkenhetjük.
Előmelegített sütőben, 180 fokon süssük kb. 10 percig, majd takarékon további kb. 25 percig.
Tipp : Fahéjjal is elkészíthető.

Ostoros kalács

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Szalagos fánk
Szalagos fánk

A leírt hozzávalókat szépen sorban a kenyérsütőbe tesszük. Dagasztó program kiválasztása után hagyjuk a gépet dolgozni. Ha lejárt a program, lisztezett deszkára borítjut a tésztát....

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Túrós - Túrós rétes
Túrós - Túrós rétes

1. A leveles tésztát 2 darabra vágjuk, nyújtjuk (2db 2ox25cm-es tésztalapot kapunk). 2. Megtöltjük a krémmel, összetekerjük, tetejét tojással megkenjük, sütjük.

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Pilóta szelet
Pilóta szelet

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 3 részre osztjuk. 2 részbe belegyúrjuk a kakaót. Közepes tepsi hátán megsütjük a lapokat (2 kakaós, 1 sima). 180 C fokon kb. 10-12 perc. A krém...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tiramisu
Tiramisu

Az egész tojásokat a cukorral folyamatos kevergetés mellett csípősen forróra hevítem (max. 85 fok). Majd erős habot verek belőle. A hab ¼ részével fellazítom a mascarponét, majd a...

Elkészítési idő: 60-90
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk