26 cm-es karikához
6 tojás
15 dkg porcukor
11 dkg kristálycukor
6 ek. forró víz
1 cs. sütőpor
26 dkg liszt
1 cs. vanília
A porcukrot a 6 tojássárgájával habosra mixeljük, majd hozzáadjuk a 6 ek. forró vizet.
Ehhez a masszához öntjük a liszt 2/3-ad részét a sütőporral és jól elkeverjük.
A fehérjét a kristály cukorral és a vaníliával (kakaós esetén elhagyhatjuk) a szokásos módon felverjük, és óvatosan hozzákeverjük a tojássárgás krémhez,közeben beleszitáljuk a maradék lisztet.
Kakós változatnál a vízzel együtt 1 evőkanál ecetet is teszünk a sárgákhoz,persze a lisztből leveszünk annyit,amennyi kakaót adunk hozzá
kb. 35 Percig sütöm, aztán lekapcsolom a sütöt. 10 Percig bennthagyom és utána egy vékony fakanállal kitámasztom a sütőajtót. Kb. 15 Perc után kiveszem és nem esik össze, ilyen magas marad.
1 bögre = 2,5 dl A tojasokat a cukorral,es a vaniliaval habosra kavarjuk Hozza keverjuk az olajat Utana,felvaltva, hozza adagoljuk a tejet es a sutoporral elkevert lisztet A...
Elkészítési idő: 1 ora Nehézség: KözepesJó alaposan kidolgozom a tésztát...letakarva pihentetem kb. 20 percig. Majd kinyújtom,megkenem a zsír 1/3 részével...hajtogatom..hűtőben pihentetem 2 órát.. Ezt 3* ismétlem. Egy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt 1 dl langyos tejben, 1 tk cukorral és egy csipet liszttel felfuttatjuk. A lisztet egy tálba tesszük, a vajjal elmorzsoljuk, a tejhez hozzáadjuk a cukrot, tojást és a só...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesPiskóta A tojásokat egészben a cukorral habosra felverjük. Lassan adagolva hozzákeverjük az olajat és a meleg vizet. Végül a sütőporos lisztet és a kakaóport. Két lapos tepsit...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű