3 evőkanál étolaj
2 L víz
2 evőkanál búzaliszt (BL55)
2 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
fűszerpaprika
só
ételecet (10%-os)
Egy lábosba kis lángon felmelegítjük az olajat, hozzáadjuk a lisztet és világos zsemleszínű rántást készítünk.
Tojásleves recept
2Egy lábosba kis lángon felmelegítjük az olajat, hozzáadjuk a lisztet és világos zsemleszínű rántást készítünk.
Tojásleves recept
3Jól elkeverjük és felöntjük a vízzel. Sózzuk ízlés szerint, és várunk, amíg felforr.
Tojásleves recept
4Addig egy tálba ütjük a tojásokat kicsit megsózzuk, és egy villával felverjük. Ha felforrt a leves, akkor szép lassan belecsurgatjuk a tojást, és közbe kevergetjük a fakanállal. Még 2 percig forraljuk.
Tojásleves recept
5Ecetet kínálhatunk mellé tálaláskor.
A sütőtököt felnegyedeljük, majd sütőpapírral kibélelt tepsiben megsütjük. A hagymát felaprítjuk, és kevés olajon pirítjuk, majd hozzáadjuk a sütőtökkockákat, és így még kb. 5 perc...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűEgy lábast felhevítünk, és egy félbevágott zöldcitromot a vágott felületével szépen lepirítunk benne. A limeot félretesszük, a lábasba pedig beleszórjuk az egész római köményt, kor...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kelkáposztát kettévágom, kiszedem a torzsáját, és a leveleit laskára szeletelem. Beleteszem egy lábosba, mellédobok két bármilyen leveskockát(tyúk, marha, csirke), megszórom majo...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű