Hozzávalók:
2 tojás
2 evőkanál liszt
1 evőkanál kakaó
3 ek kristálycukor
2 dl tej
vanília
10 dkg vaj
2 egész tojást elkeverünk 2 evőkanál liszttel, 1 evőkanál kakaóval, 3 evőkanál cukorral, felöntjük 2 dl egy darabka vaníliával felfőzött tejjel, és állandó keverés mellett gyenge tűzön, vagy gáz fölött, sűrűre főzzük. A tűztől levéve addig keverjük, míg ki nem hűl. Akkor beleteszünk 10 dkg vajat és simára keverjük. Ha teljesen kihűlt megkenjük a tortalapokat és hidegre tesszük. Legjobb, ha a fogyasztás előtti napon töltjük meg a tortát, és hidegen tartjuk.
Tipp: Ha még csokisabb krémre vágysz, a végén keverj bele 5 dkg étcsokoládé cseppet.
A hét tojás fehérjét kemény habbá verjük a cukorral.Beleszitáljuk a sütőporos lisztet,beleforgatjuk a diót is.Közepes méretű tepsiben megsütjük.Én 170 fokon 20 perc alatt megsütött...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTegyük egy tálba az összes száraz hozzávalót, majd adjuk hozzá a tojást, a tejet és a vajat. Dolgozzuk jól össze, miután összeállt a tészta tegyük hőálló tálba, vagy sütőformába (a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEloszor megsutom a kakaos piskota lapot Likavarom a tojas sargakat a cukorral habosra Hozzateszem sorba az olajat,vizet,a sutoporral elkavart lisztet,kakaot Elsimitom a masszat...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KözepesLegelőször a meggybefőttet lecsepegtetjük. A tojások fehérjét 4 evőkanál vízzel és 12 dkg cukorral kemény habbá verjük. A tojások sárgáját 4 evőkanál vízzel és 16 dkg cukorral fehé...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes