menu

Családireceptkönyv.hu

Házi krémes


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Tészta: 25 dkg liszt
15 dkg margarin
2 tojás
1 dl tejföl
csipetnyi só
Krém: 4 csomag vaníliás pudingpor
1, 2 l víz
30 dkg cukor
9 tojás fehérje

Elkészítés:


A tészta
hozzávalóit jól összegyúrjuk és a tepsi hátán 2 lapot sütünk (Sütés előtt a lapokat jól meg kell böködni villával,hogy ne hólyagosodjon fel.)
Krém: 4 csomag vaníliás pudingport
2 dl vízzel és
10 dkg cukorral beáztatjuk
+ 1 liter vízzel felfőzzük és ebbe a tűzről levett krémbe keverjük a
9 tojás fehérjéből és
20 dkg cukorral felvert habot.

Trükkök, tippek, praktikák:


A sárgáját nem szabad felhasználni a krémhez!!!


Kiegészíthetjük tejszínhabbal, a tetejére karamellás cukormázzal , így Francia krémes kapuk.

Házi krémes

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Krémes sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Jolánka
Prăjitură cu cremă de vanilie şi spumă de ness
Prăjitură cu cremă de vanilie şi spumă de ness

Prepararea blatului. Se mixează albuşurile spumă cu un praf de sare . Pste ele se adaugă zahărul şi se mai mixează câteva minute . Se adaugă pe rând gălbenuşurile , apa şi cafeaua...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Havas háztető sütemény recept
Havas háztető sütemény recept

Elkészítése: A sütőt 180 °C-ra melegítjük. A tésztához a vajat a mézzel összemelegítjük, majd ha langyosra hűlt hozzákeverjük a tojást. A lisztet a porcukrot és a szódabikarb...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Felhő krémes
Felhő krémes

Elkészítés: A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Két részre osztjuk. Sütőpapíron kinyújtjuk, 25×35 cm-es tepsi hátulján megsütjük a lapokat, 180 fokon 5-10 percig. Ha megsültek az e...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zsuzsa
Mézes krémes / román/
Mézes krémes / román/

. A tűzön lévő serpenyőbe tegye a tejet, a mézet, a vajat, a tojást és a cukrot, és mindig keverje össze. 2. Miután a cukor megolvadt, öntsük a liszthez, tegyük a citrommal kiolto...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk