menu

Családireceptkönyv.hu

Málnás krémes


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


A piskótához:
20-30 dkg málna
15 dkg porcukor
15 dkg liszt
fél csomag sütőpor
15 dkg margarin
3 tojás
A krémhez:
4 csomag vaníliás pudingpor
2 csomag vaníliás cukor
9 tojásfehérje
1 liter víz
A tetejére
3 dl tejszín
pár szem málna a díszítéshez

Elkészítés:


1. Habosra mixeljük a margarint a porcukorral és tojással a piskótához. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet.
2. Sütőpapírral bélelt, 36x25 centis tepsibe kenjük a masszát és világosra sütjük. Vékony piskótalapot kapunk.
3. Lehúzzuk róla a papírt és visszatesszük a tepsibe a papírral együtt. Erre azért van szükség, hogy szeletelés után könnyen ki tudjuk emelni a tepsiből.
4. Kirakjuk a tészta tetejét megmosott és lecsepegtetett málnával.
Kemény habbá verjük a krémhez a tojásfehérjéket a cukor felével gőz fölött.
5. Felforraljuk a maradék cukrot és a vaníliás cukrot a víz háromnegyedében.
6. Csomómentesre keverjük a maradék vízben a pudingokat, majd hozzáadjuk a forrásban lévő vízhez. Sűrűre főzzük 1-2 perc alatt.
7. Levesszük a tűzről és nagy kézi habverővel hozzákeverjük a felvert tojásfehérjehabot. Visszatesszük, 1-2 percet főzzük, közben alaposan átkevergetjük.
8. Ráöntjük forrón a málnával rárakott piskótára.
9. Hagyjuk kihűlni és bevonjuk a tetejét tejszínhabbal. Málnával díszítjük.

Málnás krémes

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Krémes sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kitti
Joghurtos-erdei gyümölcsös kocka
Joghurtos-erdei gyümölcsös kocka

◾️A tojásokat az édesítővel habosra keverjük. ◾️A liszteket a sütőporral átszitáljuk és a tojásos masszához adjuk. ◾️Lisztezett, zsírozott vagy sütőpapírral bélelt tepsibe öntj...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Éva
Frissítő narancsos kocka tejszínhabbal
Frissítő narancsos kocka tejszínhabbal

A tojások sárgáját a cukorral habosra verjük, ezután hozzákeverjük a forró vizet. Egy másik tálban a tojásfehérjéből kemény habot verünk, majd óvatosan belekeverjük a tojássárgás k...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Francia diós krémes
Francia diós krémes

sütőt előmelegítem 190 fokra. A mézes lap hozzávalóiból közepesen lágy tésztát gyúrok. Kétfelé veszem és egymás után 2 lapot sütök egy 30*38 cm-es tepsi hátulján, egyenként 6-7...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zsuzsa
CITROM SZELET
CITROM SZELET

A lisztet a zsírral elmorzsoljuk, bele a cukor a tojás és a langyos tejben felfuttatott szalakáli. Gyenge tésztát gyúrunk amit picit pihentetünk nem kell sokáig 4 részre vesszük és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk