1 l tej
4 db tojássárgája
10 dkg cukor
2 evőkanál finomliszt
2 csomag vaníliás cukor
2 dkg vaj
A tojássárgákat a cukorral, a liszttel, és kb. 1 dl tejjel összekeverjük csomómentesre.
A tejet a vaníliás cukorral feltesszük a lángra, és amikor felforr, akkor hozzáöntjük a tojásos-lisztes keveréket.
Összeforraljuk, közben kevergetjük.
Mikor kész, levesszük a lángról, és beletesszük a vajat, majd elkeverjük benne.
első lépéseként a mascarponéba reszeljük 3 db citrom héját, beletesszük a porcukrot, majd egy robotgéppel vagy elektromos habverővel addig verjük, amíg egy stabil, habos állagot ne...
Elkészítési idő: 30 perc+2 óra Nehézség: KönnyűBanánt villával összetörjük, hozzátesszük a felvert tojást, és pici sót. Serpenyőbe 3 halmot kanalazok, 1-1 percig sütöm mindkét oldalát. Házilekvárral megkenve, vagy csak úgy ma...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször az almát meghámozzuk, durvára reszeljük és kinyomkodjuk belőle a felesleges levet. A kesudiót lisztté őröljük/mixeljük és összekeverjük az almával és a többi hozzávalóval....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMindent összekeverünk a leírt sorrendben. 210 fokos sütőben kb. 15-20 percig sütjük.
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű