- 20 dkg margarin
- 20 dkg liszt
- 20 dkg áfonya
- 10 dkg cukor
- 3 tojás
- fél tasak élesztõ
- 1 citrom
- csipetnyi só
A cukrot a margarinnal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojást. A lisztet elvegyítjük az élesztõporral, a sóval, a reszelt citromhéjjal, majd apránként a krémhez keverjük. Az áfonyaszemeket kevés lisztben meghempergetjük, és óvatosan (ne törjenek össze!) a tésztába keverjük. Margarinnal kikent kis formákba öntjük a masszát. Forró sütõben 10 percig sütjük, majd mérsékeljük a tüzet, és még 20 percig sütjük. Tûpróbával ellenõrizzük, hogy megsült-e. A formákban hagyjuk kihûlni.
A hozzávalókat összegyúrni, sütőpapíron gombócokat formálni, a tepsiben lelapítani és megsütni.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojások sárgáját a cukorral, a langyos vízzel és a kakaóval összekeverjük, majd beleforgatjuk a tojások felvert habját, végül a sütőporos lisztet is hozzáadjuk és megsütjük. 180...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA 4 tojássárgáját, 10 dkg cukrot, 12 dkg zsírt, 3 dkg kakaóport, 3 dl tejet, 30 dkg lisztet és 1 csomag sütőport simára keverünk, és sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük, tűpróbá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához a szódabikarbónás lisztben elmorzsoljuk a zsírt, majd hozzáadjuk a porcukrot, a mézet és a tojásokat. Összegyúrjuk, és 3 lapot sütünk belőle takarékon. A krémhez a ví...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű