Tészta:
25 dkg liszt
8 dkg porcukor
2 evőkanál méz
5 dkg vaj
1 tojás
1 mokkáskanál szódabikarbóna
2 evőkanál tejföl
A tészta hozzávalóit jól összedolgozzuk, és kis pihentetés után 2 lapot sütünk belőle.
Krém:
1,5 kg alma
20 dkg cukor
1 kiskanál fahéj
1 dl tej
2 csomag vaníliás pudingpor
Továbbá:
babapiskóta
rum
A lereszelt vagy szeletelt almát megpároljuk a cukorral és a fahéjjal. A tejben elkeverjük a pudingporokat, s belefőzzük az almába. Amikor a krém kihűlt, az egyik lap tetejére rásimítjuk az almakrém felét, rárakunk egy sor babapiskótát, meglocsoljuk kevés rummal, majd rátesszük a maradék krémet, s befedjük a másik tésztalappal. A tetejét porcukorral szórjuk meg.
A piskótához a felütött tojásokból az édesítő anyaggal robotgép legmagasabb fokozatán kemény habot verünk, hozzáforgatjuk a nyílgyökérliszt-kókuszliszt-kakaó-szódabikarbóna keverék...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A búza finomlisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a kisebb kockákra vágott puha, szobahős vajat vagy margarint, hozzáadjuk a porcukrot, csipet sót, tojást, majd sima állagú tésztát gy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta összetevőit jól összekavarjuk, a tojásfehérjét habbá verjük és azt adjuk hozzá utoljára. Megsütjük 180 fokon. kb 30 perc A kihűlt tésztát megkenjük barack lekvárral,erre...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűTészta készítése: A lisztet a szódabikarbónával, a sóval, a cukorral és a kakaóporral elkeverjük. Elmorzsoljuk benne a hideg, felkockázott vajat, majd hozzáadjuk a mézet, a tojá...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes