15 szem aszalt szilva
15 dkg marcipán
70 ml vörösbor
porcukor a marcipán nyújtáshoz
csoki a mázhoz...
az aszalt szilvákat félbevágni, vörösborban felforral, kihűteni...
a marcipán masszát, 30*30 ra kinyújtani.. 5*6-os lapocskákra vágni ( 30 db lesz belőle)... mindbe teszel egy fél lecsepegtetett boros aszalt szilvát, becsomagolod, villára szúrod.... és belemártod a csokiba...
rács/tálca.. kihűt, megcsurgathat még csokival... és kész
szaloncukornak is jó.
lehet kombinálni a fehér- fekete csokikat.
Marlenka – mézes – szerintük egy régi örmény recept ami az orosz asszonyok kedvenc receptje Összekeverjük a szódát és az ecetet. Erre egy magasabb edényt használjunk mert hab képz...
Elkészítési idő: 5 Nehézség: NehézA vizet egy kisebb lábasba öntjük, hozzáadjuk a margarint és a kakaóport. Kevergetve felforraljuk, majd lehúzzuk a tűzről. A lisztet a fruktózzal és a szódabikarbónával összeforgat...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA vajat előző este kivettem a hűtőből, hogy jó puha legyen. A vajat a porcukorral, sóval és vaníliával habosra kevertem. Hozzáadtam a toját. Amikor egynemű a tészta, beleszitáltam...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. Egy pohár tejbe oldjuk fel a két tasak zselatinport. Ezután öntsük bele egy edénybe, és tegyük oda a tűzre. Addig kevergessük, míg elkezd gőzölni. Nem kell felfőzni a tejet, a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű