4 személyre:
• 1 evőkanál vaj
• 20 dkg vöröshagyma
• 20 dkg fehér hagyma
• 1 szál póréhagyma
• 2 gerezd fokhagyma
• 1 evőkanál barna cukor
• 2 dl száraz fehérbor
• 8 dl húsleves (kockából is készíthető)
• só, bors
• 1-1 teáskanál tárkony és kakukkfű
• 15 dkg gouda sajt
A vajat olvasszuk fel, adjuk hozzá a megtisztított és vékonyra szelt hagymákat. Amikor egy kicsit már megdinszteltük, szórjuk rá a barna cukrot, majd hagyjuk, hogy kicsit karamellizálódjon. Először öntsük fel a fehérborral, majd a húslevessel. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá a zöldfűszereket. Forraljuk össze, reszeljük bele a sajtot, majd szedjük a kivájt levescipókba, és tálaljuk.
hagymát megtisztítjuk,össze vágjuk. Elkészítés:Kevés olajon megdinszteljük a hagymát. Rátesszük a zöldségeket,gombát. Sózzuk,borsozzuk,ételízesítőt adunk hozzá és 8-10 percig páro...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűa zöldségeket megpucoljuk majd hosszúkásra vágjuk...a krumplit megpucoltjuk és négybe vágjuk... az apróra vágott vöröshagymát az olajon üvegesre pároljuk megszórjuk a piros paprik...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés A húst sóval, borssal, és finomra vágott petrezselyemzölddel ízesítjük, és alaposan összegyúrjuk a vízbe áztatott, kinyomkodott zsemlével és a tojással. Vizes kézzel...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz- Az oloajon megüvegesítem a hagymát. - Rárakom az apróra vágott zöldségeket. (Ha a borsó konzerv, akkor azt nem.) 10 percig pirítom. - Meghintem a liszttel, és még 2-3 percet pi...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Könnyű