az alsó részhez:
30 dkg ToTu (nem paleozóknak túró)
2 dl víz
1,5 kezeletlen citrom reszelt héja és leve
5 dkg eritritol (vagy nyírfacukor, vagy xilit) (nem paleozóknak cukor)
1/2 vaníliarúd kikapart magjai
3 lap zselatin vagy 5 gramm por zselatin
2-3 teáskanál fekete ribizli liszt
a kókuszkrémhez:
4 dl kókuszkrém (nem paleozóknak tejszín)
2 evőkanál eritrit (xilit vagy nyírfacukor) (nem paleózoknak cukor)
2 lapzselatin vagy 4 gramm por zselatin
10-15 dkg ribizli
A zselatint fél deci vízben kis lángon feloldjuk, majd a többi anyaggal turmixgépben vagy késes aprítóban sima. egynemű krémmé dolgozzuk. 18 centis, oldalán sütőpapírral bélelt (ha a belső oldalára kis zsiradék pöttyöket teszünk könnyen rátapad a formára a papír és nem csúszkál el) kapcsos tortaformába töltjük. 1-2 órára hűtőszekrénybe tesszük dermedni. Elkészítjük a felső réteget, amihez a kókuszkrémet az édesítővel közepes lángon felmelegítjük. Hozzáadjuk a zselatint és folyamatosan addig keverjük, amíg fel nem oldódik a krémben. Szoba hőmérsékletűre hűtjük, arra figyelve hogy ne dermedjen meg. A már szilárd túrós rétegre öntjük. Rászórjuk a ribizli szemeket (ha óvatosan egyenként szórjuk egy idő után a tetetjén maradnak a szemek). Másnapig hűtőszekrénybe téve dermesztjük, ekkorra a torta szépen szeletelhetővé válik.
1. A tojásfehérjét a vízzel felverjük. 2. A tojássárgáját a cukorral kikavarjuk és a habhoz adjuk. 3. A lisztet, a sütőport és a kakaót összekavarjuk, a habhoz adjuk. 4...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézElkészítése: A tésztához a porcukrot, a tojást, a tojássárgáját, a margarint és a mézet gőz fölött kavargatva összeolvasztjuk, majd hozzákeverjük a szodabikarbónát, a lisztet és a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz alap hozzávalóit tedd egy tálba és alaposan keverd össze. Egy 23 centis jól záródó kapcsos formát bélelj ki sütőpapírral, nyomkodd bele az alapot, simítsd el, tedd hűtőbe amíg...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű