menu

Családireceptkönyv.hu

Vanília szelet


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Tészta hozzávalói 22 x 32 cm-es tepsihez:


5 db tojás
15 dkg liszt
10 dkg darált dió
15 dkg porcukor
2 cs vaníliás cukor
2 ek forró víz
1/2 cs sütőpor

Krém hozzávalói:

4 dl tej
3 púpozott ek liszt
20 dkg porcukor
3 cs vaníliás cukor
20 dkg margarin

tetejére csokoládéforgács

Elkészítés:


A keverőtálba tegyük bele az egész tojásokat, a porcukrot és a vaníliás cukrot, majd robotgéppel keverjük jó habosra.(legalább háromszorosára habosodjon fel)
Ezután állandó keverés mellett, csorgassuk bele a forró vizet, majd keverjük még 1-2 percig.

A lisztet keverjük össze a sütőporral, majd szitáljuk rá a cukros-tojásos habra. Ezután kanalazzuk rá a darált diót is.
Végül fakanállal, óvatosan keverjük össze a masszát.

A tepsit béleljük ki sütőpapírral, majd öntsük bele a masszát, és egyenletesen simítsuk el.

Helyezzük előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük készre. A sütőből kivéve hagyjuk teljesen kihűlni a tésztát, majd kenjük meg a krémmel.
A lisztet és egy csomag vaníliás cukrot keverjük simára egy kevés tejjel. A maradék tejet melegítsük fel, majd állandó keverés mellett öntsük hozzá a lisztes keveréket. Ezután pár perc alatt főzzük sűrűre, majd hűtsük ki teljesen.

A margarint keverjük habosra a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd apránként keverjük hozzá a teljesen kihűlt, lisztes masszát. (addig keverjük, hogy jó habos krémet kapjunk)

A teljesen kihűlt tészta tetejére egyenletesen kenjük rá a vaníliás krémet, majd ízlés szerint szórjuk meg csokoládéforgáccsal ( v. öntsük le olvasztott csokoládéval).
Ezután hűvös helyen hagyjuk pár órát állni, hogy a krém teljesen megdermedjen és szépen feltudjuk szeletelni.

Vanília szelet

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Piskóta tekercs
Piskóta tekercs

Mielőtt elkezdjük kikeverni a piskótát először gyújtsuk be a sütőt hogy forró legyen . Tojásokat szétválasztjuk a fehérjét egy pici sóval és kevés citromlével kemény habbá verjük ,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csokoládés mascarponerolád
Csokoládés mascarponerolád

Tegyük a csokoládét a kávéval egy forrásban lévő vízzel teli lábas fölé helyezett edénybe, s kavarás mellett melegítsük, míg a massza egynemű nem lesz. Hagyjuk kissé kihűlni. Keve...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Nehéz
share
Fánk - Farsangi fonat
Fánk - Farsangi fonat

1. A napraforgóolajat egy főzőedényben vagy olajsütőben 170°C-ra felhevítjük. 2. A tojást, a cukrot, a narancshéjat, az aromákat és a sót egy keverőedényben elkeverjük. 3. H...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kakaós meggyes kevert süti
Kakaós meggyes kevert süti

Tojás sárgát kikeverni a cukorral , bele a joghurt , méz. Lisztet össze a kakóporral, sütőporral , sóval bele a tojásos keverékbe. Tojás fehérjét felverni és ehhez hozzá. Tepsibe...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk