A tésztához:
• 6 db tojássárgája
• 6 ek porcukor
• 6 ek víz
• 2 ek. kakaópor
• 15 dkg darált dió
• 6 ek liszt
• 1/2 csomag sütőpor
• 6 db tojásfehérje kemény habja
Krémhez:
• 25 dkg margarin
• 15 dkg porcukor
• rum mennyisége ízlés szerint
• 35 dkg gesztenyemassza
• 1 csomag vaníliás pudingpor
• 1 ek liszt
• 3 dl tej
A bevonáshoz:
• 15 dkg tortabevonó csokoládé
• 5 dkg fehér csokoládé
• 2 ek. olaj
A tojás sárgákat a cukorral habosra keverjük.
Hozzáadjuk a vizet,a kakaóport,a darált diót,a sütőporral elkevert lisztet és a tojásfehérjék kemény habját.
A tészta masszát kétfelé vesszük.
25×39 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsiben 2 lapot sütünk.
Krém készítése:
A margarin a porcukorral, rummal kikeverjük.
Kétfelé vesszük, egyikbe a 35 dkg gesztenyemasszát tesszük és az alsó lapra kenjük.
A vanília pudingport, lisztet, kevés tejjel csomómentesre keverjük, majd a többi tejet is hozzá adjuk, majd felfőzzük.
Ha kihűlt, a margarinos krém másik feléhez adjuk.
Rákenjük a gesztenyekrémre és befedjük a másik lappal.
Porcukorral is megszórhatjuk vagy csokival bevonjuk.
Az elkészített krémet a tepsiben lévő tésztára öntjük és 3/4 óráig sütjük. Tetejére: 3 tojásfehérje, 3 kanál porcukor habot verünk és a tortára simítjuk. A habot a tésztára...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTésztához Az élesztőt a meleg, de nem forró tejbe morzsoljuk, megszórjuk 1 evőkanál cukorral, majd hagyjuk felfutni. A lisztet egy tálba szitáljuk, elkeverjük benne a sót, hozzáa...
Elkészítési idő: 68 perc Nehézség: Könnyű1. A sütőt előmelegítjük 200 fokra. 2. A lisztet, 1 dkg cukrot, 13 dkg vajat, 1 tk fahéjat, 1 csipet sót és 6 ek hideg vizet összegyúrunk. 3. A tésztát lefedjük és 1 órára...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hideg vajat kisebb kockára vágjuk, hozzáadjuk a lisztet, cukrot és a csipet sót , majd összegyúrjuk a tésztát. A tészte 3/4-ét belenyomkodjuk a 18 cm átmérőjű formába , a másik...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű