menu

Családireceptkönyv.hu

Házi karamellkrém


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


3 evőkanál cukor,
fél dl víz,
1 evőkanál liszt,
2-3 kanál tej,
3 tojássárgája,

Elkészítés:


3 evőkanál cukrot sötétbarnára pirítunk, és fél dl vízzel feleresztve felfőzzük. (A pirított cukor a víz hozzáadásakor megkeményedik, de pár perc múlva felolvad.) Egy csapott evőkanál lisztet 2-3 kanál tejjel, 3 tojássárgájával simára keverünk; hozzáadjuk a langyosra hűlt karamelles vizet, és annyi tejet, hogy az egész massza 4 dl legyen. Ízlés szerint cukrozzuk, és gyenge tűzön sűrűre főzzük. A tűzről levéve tovább keverjük a krémet, és ha már langyosra hűlt, 10 dkg vajjal simára keverjük.

Házi karamellkrém

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Hideg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Tejfölös csodabogár
Tejfölös csodabogár

A sütőt előmelegítjük. Egy közepes tepsit (20*34 cm) kikenünk egy kevés margarinnal és meghintjük liszttel (vagy sütőpapírral kibéleljük). A lisztet egy tálba szitáljuk, majd hozzá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Pihe-puha túrós
Pihe-puha túrós

Elkészítés Habosra keverünk 4 tojássárgáját 15 dkg margarinnal, hozzáadjuk a tejben felfuttatott 3 dkg élesztőt, 30 dkg lisztet, és alaposan kidolgozzuk. Két részre osztjuk, egy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csokis kavart süti
Csokis kavart süti

A hozzávalókat egy tálba tesszük és robotgéppel összekeverjük, amikor a tészta már krémes és csomómentes, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. 180 fokos sütőben 35-40 percen át sütj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ági
Nyers eperleves
Nyers eperleves

Az epret, a narancslevet, és a banánt összeturmixoljuk. Sózzuk, cukrozzuk, és a fahéj. Adjuk hozzá a növényi tejet, majd jól turmixoljuk össze.

Elkészítési idő: 10 perc
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk