A tésztához:
30 dkg liszt
15 dkg Rama
10 dkg reszelt sajt (trappista)
1 evőkanál só
2 evőkanál tejföl
2 dkg élesztő
kb. 1 dl tej
1 evőkanál cukor
A töltelékhez: 2 tubus ömlesztett sajt
1. A lisztet a rámával, sajttal, sóval és a tejföllel összemorzsoljuk, beleöntjük a langyos,cukros tejben felfuttatott élesztőt és szép tésztát gyúrunk belőle.
Fél cm vastagra nyújtjuk, teli és lyukas formákat szaggatunk. Nyersen tojásfehérjével összeragasztunk egy telit és egy lyukasat. 200 C-ra előmelegített sütőben megsütjük.
2. Amikor kicsit kihűltek, egy kés hegyével lyukat szúrunk a sajtkrém tubusán, és mindegyik falatkába jócskán nyomunk a sajtkrémből. A tetejére reszelt sajtot szúrunk.
A lisztet összemorzsoljuk a margarinnal és a sóval, belekeverjük a sajtot, majd a közepébe mélyedést készítünk és ide szórjuk a cukrot, rámorzsoljuk az élesztőt és ráöntjük a langy...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA hozzávalókat összegyúrjuk amíg az edény falától és a kezünktől is elválik. 4 gombócra osztjuk és pihentetjük. Közben elkészítjük a krémhez valókat. 15 dkg margarint vagy vajat fe...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA lisztet tálba öntjük, a közepébe mélyedést készítünk, abba morzsojuk az élesztőt, hozzáadjuk a sót, a cukrot és meleg tejet öntünk rá, kissé állni hagyjuk, majd a többi hozzávaló...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA bacont pirosra sütjük. Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk, hogy habos legyen a teteje. Amíg az élesztő kel, addig a túrót összekeverjük a vajjal (amit jó ha egy...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű