menu

Családireceptkönyv.hu

Brigi-féle sajtos pogácsa


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 5 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A tésztához:
30 dkg liszt
15 dkg Rama
10 dkg reszelt sajt (trappista)
1 evőkanál só
2 evőkanál tejföl
2 dkg élesztő
kb. 1 dl tej
1 evőkanál cukor

A töltelékhez: 2 tubus ömlesztett sajt

Elkészítés:


1. A lisztet a rámával, sajttal, sóval és a tejföllel összemorzsoljuk, beleöntjük a langyos,cukros tejben felfuttatott élesztőt és szép tésztát gyúrunk belőle.
Fél cm vastagra nyújtjuk, teli és lyukas formákat szaggatunk. Nyersen tojásfehérjével összeragasztunk egy telit és egy lyukasat. 200 C-ra előmelegített sütőben megsütjük.
2. Amikor kicsit kihűltek, egy kés hegyével lyukat szúrunk a sajtkrém tubusán, és mindegyik falatkába jócskán nyomunk a sajtkrémből. A tetejére reszelt sajtot szúrunk.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Anikó
394.Felhő pogácsa
394.Felhő pogácsa

A lisztet összemorzsoljuk a margarinnal és a sóval, belekeverjük a sajtot, majd a közepébe mélyedést készítünk és ide szórjuk a cukrot, rámorzsoljuk az élesztőt és ráöntjük a langy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Erzsébet
Ropogós, omlós, sajtos csiga
Ropogós, omlós, sajtos csiga

A hozzávalókat összegyúrjuk amíg az edény falától és a kezünktől is elválik. 4 gombócra osztjuk és pihentetjük. Közben elkészítjük a krémhez valókat. 15 dkg margarint vagy vajat fe...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Sós kifli
Sós kifli

A lisztet tálba öntjük, a közepébe mélyedést készítünk, abba morzsojuk az élesztőt, hozzáadjuk a sót, a cukrot és meleg tejet öntünk rá, kissé állni hagyjuk, majd a többi hozzávaló...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Brigitta
Túrós-baconos pogácsa
Túrós-baconos pogácsa

A bacont pirosra sütjük. Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk, hogy habos legyen a teteje. Amíg az élesztő kel, addig a túrót összekeverjük a vajjal (amit jó ha egy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk