20 dkg margarin + kis zsír vagy 20 dkg vaj
35 dkg liszt
1 dkg élesztő – kevés langyos tejben megáztatva
1 kávéskanál szódabikarbóna , 1 evőkanál cukor – kis vanília belereszelve
1 egész tojás – 1 tojás sárgája
Kevés tejföl, csak annyi hogy könnyen gyúrható legyen
Jól kidolgozni a tésztát, 3 részre osztani és nagyon vékonyra nyújtani.
25 dkg diót és 25 dkg cukrot összekeverni
A tepsibe beletesszük az első lapot, megkenjük lehetőleg baracklekvárral és rászórjuk a cukros diókeverék felét. Rátesszük a második lapot és megkenjük azt is lekvárral, majd a dióskeverék másik felével megszórjuk és ráfektetjük a harmadik lapot.
½ órát állni hagyjuk, majd 200 C –os sütőben kb.30 perc alatt megsütjük. Amikor szép barna akkor kész a sütés. Hagyjuk a tepsiben kihűlni, kifordítjuk és csoki mázzal bekenjük.
36*31 cm tepsihez:
30 dkg vaj
50 dkg liszt
2,5 dkg élesztő
2 tojás + 1 sárgája
40 dkg dió + 20 porcukor
45 perc sütés!!!
Palacsintasütőben sütjük kis ideig mind a két felét (a tésztát merőkanállal mérjük ki).
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMost készül ?Életem első szalagos fánkja ? Recept :Beleharapnál most egy édes, kívül roppanós, belül foszlós fánkba? Ehhez kevés tejben futtass fel 6 dkg élesztőt, és pici cukrot....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűELKÉSZÍTÉS Az élesztőt a cukorral ízesített langyos tejben fölfuttatjuk. A tojások sárgáját a puha Ramával kikeverjük. A felfuttatott élesztővel és a liszttel összedolgozzuk, majd...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű