20 dkg margarin + kis zsír vagy 20 dkg vaj
35 dkg liszt
1 dkg élesztő – kevés langyos tejben megáztatva
1 kávéskanál szódabikarbóna , 1 evőkanál cukor – kis vanília belereszelve
1 egész tojás – 1 tojás sárgája
Kevés tejföl, csak annyi hogy könnyen gyúrható legyen
Jól kidolgozni a tésztát, 3 részre osztani és nagyon vékonyra nyújtani.
25 dkg diót és 25 dkg cukrot összekeverni
A tepsibe beletesszük az első lapot, megkenjük lehetőleg baracklekvárral és rászórjuk a cukros diókeverék felét. Rátesszük a második lapot és megkenjük azt is lekvárral, majd a dióskeverék másik felével megszórjuk és ráfektetjük a harmadik lapot.
½ órát állni hagyjuk, majd 200 C –os sütőben kb.30 perc alatt megsütjük. Amikor szép barna akkor kész a sütés.
Hagyjuk a tepsiben kihűlni, kifordítjuk és csokimázzal bekenjük.
1. A sütőt előmelegítjük 200 C fokra (légkeveréssel 180-ra). Egy közepes tepsit (kb. 20x30 cm) kibélelünk sütőpapírral. 2. A vajat habosra keverjük a cukorral, majd egyenként hozz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat szét választottam. A cukrot elfeleztem a tojások sárgájához és a fehérjéhez. A tojássárgáját felvertem a cukorral fehéredésig, majd 7 kanál vizet hozzá és tovább hab...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűVízgőz felett felmelegítjük a mézet, a cukrot, a tojást és a kakaót. Hozzáadjuk a lisztet, a szódabikarbónát, és összegyúrjuk. Ha túl keménynek találjuk a tésztát, 1-2 evőkanál te...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojások fehérjét a porcukorral kemény habbá verjük, melyhez apránként hozzáadjuk a lisztet, sütőport, kókuszreszeléket. Kizsírozott, lisztezett vagy sütőpapírral bélelt tepsiben...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű