25 dkg margarin
40 dkg liszt
2 dl tejföl
1 evőkanál só
1 evőkanál ecet
1 tojás a tetejére
25 dkg sajt reszelni a tetejére
Este be kell gyúrni a tésztát, pihenni betenni a frigóba. Reggel kivenni kinyújtani,1 tojással megkenni a tetejét, sajtot ráreszelni és megsütni.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd lisztezett deszkán kb. 1,5 ujjnyi vastagságúra nyújtjuk. A tetejét megkenjük a felvert tojással, megszórjuk reszelt sajttal, majd a 180 °C-...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt felfuttatjuk kevés langyos tejben. A kimért lisztet tálba tesszük, hozzáadjuk a margarint, a zsírt, a tojássárgákat, a fele reszelt sajtot, a tejfölt, sót, végül a fel...
Elkészítési idő: 1óra Nehézség: Könnyű1. A főtt burgonyát áttörjük, hozzáadjuk a margarint, a sütőporral elkevert lisztet, ízlés szerint sózzuk, és tésztává gyúrjuk. 2. Lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk,...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. 15 dkg vajat megolvasztunk, és belekeverünk 15 dkg vegyes reszelt sajtot (gouda + oude delftse), 1 teáskanál sót és 1 kis pohár tejfölt. 2. Hozzáadunk 25 dkg lisztet és 1 te...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz