A legfincsibb karaj recept, az ünnepi alkalmakon is megállja a helyét! Szinte bármilyen körettettel passzol.
Hozzávalók:
60 dkg sertéskaraj
20 dkg bacon
6 szelet sonka
6 gerezd fokhagyma
15 dkg füstölt sajt
olívaolaj
só, bors
A sertéshúst megmossuk, majd hat szeletre vágjuk és kiklopfoljuk. Két evőkanál olívaolajba belekeverjük a zúzott fokhagymát, majd a sót és a borsot. Ezzel átkenjük a hússzeleteket és fóliával lefedjük, majd fél órán át pihentetjük. Minden hússzeletre egy szelet sonkát helyezünk. Közben csíkokra vágjuk a sajtot és elosztjuk a húsokon. Majd egyenként feltekerjük őket és baconbe csomagoljuk. Kivajazott tepsibe tesszük és a tetejét megkenjük olívaolajjal, majd 40-50 percen át sütjük 180 fokon. Időközben megforgatjuk, hogy minden oldala jól átsüljön.
Az alaposan megmosott krumplikat félbe vágom hosszába és a közepét kikaparom ide jön majd a töltelék a kikapart belsejét a kivajazott tepsibe rakom. A krumplit sós vízben előre meg...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA leveles tésztát felengedjük, közben a tömlős sajtokat is kivesszük a hűtőből, és egy tálba nyomjuk őket. Felkockázzuk a bacont/szalonnát, felaprítjuk az újhagymát, és a sajtkrémb...
Elkészítési idő: 30-60 perc Nehézség: KönnyűA húst tisztítsd meg, ha szükséges, szeleteld fel, majd sózd be. A páchoz öntsd egy tálba az olajat, a mustárt, keverd össze a reszelt fokhagymával, a borssal és a rozmaringgal. Ke...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű