Az 1. tésztalaphoz
1 db tojás
10 dkg cukor
8 dkg mák (darált)
1 csipet só
1 kk citromhéj
10 dkg rétesliszt (lehet sima liszt is)
3 ek tejföl
0.5 tk szódabikarbóna
A 2. tésztalaphoz
1 db tojás
10 dkg cukor
8 dkg mák
1 csipet só
1 kk citromhéj
10 dkg rétesliszt
3 ek tejföl
0.5 teáskanál szódabikarbóna
A krémhez
2.5 dl tej
1 tasak vaníliás pudingpor (vagy tejszín ízű)
12 dkg cukor
1 fél citromból nyert citromlé
0.5 citromból nyert citromhéj (reszelve)
15 dkg vaj
18 db babapiskóta
A tetejére
10 dkg tortabevonó
2 ek napraforgó olaj
5 dkg mandulapehely (elhagyható)
A lapokat külön sütjük meg. A tojást kikeverjük a cukorral, sóval, citromhéjjal, darált mákkal, majd hozzákeverjük a szódaporral elvegyített lisztet és a tejfölt.
Jól kikeverjük és sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk a masszát. Előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük. Ugyanígy készítjük el a másik lapot is.
A pudingport kikeverjük a tejjel, citromhéjjal, citromlével és sűrűre főzzük. Még forrón belekeverjük a cukrot, majd teljesen kihűtjük. Ezután géppel habosra keverjük a vajjal.
Az alsó mákos lapot megkenjük a krém felével, majd hosszában rárakosgatjuk a babapiskótákat és egy kicsit belenyomjuk a krémbe. Ezután a maradék krémet rákenjük a piskótákra és rátesszük a második lapot.
A csokit gőz fölött vagy mikróban felolvasztjuk az olajjal, egy kicsit kihűtjük és rákenjük a sütire. Mielőtt megkötne, serpenyőben megpirított mandulával szórjuk meg. Szeletelés előtt pár órán át hagyjuk hűtőben állni, hogy a piskóta puhuljon.
A hozzávalükat jól összegyúrni két részre osztani. Vékonyra lenyújtani, majd a dínsztelt almát rárakni. A másik tésztát kinyújtani, az almára rárakni, 1 tojással a tetejét megkenni...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHabosra keverjük a tojást és a cukrot, majd hozzáadjuk a puha margarint, a tejet, a citromhéjat, a lisztet, a sütőport és a sót. Egy közepes méretű tepsit (25 × 31 cm) kibélelünk s...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. A tészta alap elkészítéséhez a sütőt 180°C fokosra előmelegítjük. Egy 23cm x 33cm méretű tepsit alufóliával kibélelünk, és a fóliát vékony rétegben megolajozzuk. 2. A vaníliá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűGyúrjuk össze, formáljunk belőle golyókat és hempergessünk: darált dió + eritrit + zsírtalanított mandula liszt keverékbe.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű