menu

Családireceptkönyv.hu

Falusi almás pite


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg finomliszt (finom)
25 dkg margarin
10 dkg porcukor
2 db tojás
0.5 csomag sütőpor
7 nagy db alma
fahéj ízlés szerint
1 csomag vaníliás cukor
15 dkg cukor (kristály)

Elkészítés:


A tálba összekeverjük a lisztet a sütőporral.
A lisztbe belemorzsoljuk a margarint, porcukrot, tojásokat és összegyúrjuk.
A tésztát meglisztezzük, hogy ne ragadjon. 2 részre osztjuk.
Egy másik tálba belereszeljük az almákat és hozzáadjuk a kristálycukrot (a cukor mennyiségét az alma savanyúsága is meghatározza, ha az alma savanyúbb, több cukor is mehet bele). Összekeverjük.
Az almából kinyomkodjuk a levét (mert különben a tészta elázna), hozzáadjuk a fahéjat, vaníliát.
Az egyik tésztánkat kisodorjuk, tepsi aljába elhelyezzük (a tepsit nem zsírozzuk!), és egyenletesen elosztjuk az almát. Kisodorjuk a másik tésztánkat is, és befedjük vele az almánkat.
Villával megszurkáljuk a tészta tetejét, hogy sütés közbne fel ne hólyagozzon.
Előmelegített sütőben közepes hőfokon aranybarnára sütjük. Még forrón megszórjuk vaníliás cukorral.
sütési hőfok: 160°C
sütési mód: alul-felül sütés
tepsi mérete: 30x25 cm

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Olasz almás pite
Olasz almás pite

Így készül 1. Melegítsük elő a sütőt 180 C-ra. 2. Keverjük össze a lisztet, a sütőport, rt, sót, puha vajat, cukrot, tojást, reszelt citromhéjat, vanília kivonatot (vagy vaní...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Karamellás almatorta
Karamellás almatorta

A cukrot karamellé olvasztjuk, hozzáadjuk a vajat. A szeletelt almát ráhalmozzuk, megszórjuk ízlés szerint fahéjjal. A tojást a cukorral habosra keverjük, a többi hozzávalót is bel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Muffin - Diós muffin
Muffin - Diós muffin

1. A sütőt 200 C-ra bekapcsoljuk, és amíg bemelegszik, összekeverjük a muffin masszáját. 2. A lisztben elvegyítjük a sütőport és a lereszelt citromhéjat. 3. Egy másik edény...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Judit
Sav-a-júj- cukor
Sav-a-júj- cukor

Tedd a serpenyőbe a cukrot, és a tejet. Pirítsd meg egy kiskanállal igazítva, hogy ne folyjon szét! Ha kész világosbarna színű lesz! Hűtsd ki!

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk