Hozzávalók:
4 tojásfehérje, 10 kicsit púpos evőkanál porcukor (kb. 20 dkg), a cukorba belekeverve egy vaníliarúd kikapart belseje (esetleg egy csomag vaníliás cukor), csipetnyi só, egy kiskanál ecet, 1 csapott evőkanál étkezési keményítő.
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 120-130 fokra (légkeveréses sütőnél 100 fokra).
A tojásfehérjékből, fokozatosan hozzájuk adva a cukrot, kemény habot verünk. (A habnak olyan keménynek kell lennie, hogy ha késsel belevágsz, stabilan megmaradjon a vágás nyoma.)
Hozzákeverjük a csipetnyi sót, az ecetet és a keményítőt és tovább verjük a habot még 2-3 percig.
Egy sütőpapírral kibélelt tepsibe a habból csillagcsővel karikákat rajzolunk.
Az habcsókokat a sütőbe tesszük. A sütési idő az én sütőmben kb. 45-50 perc (de ez erősen függ a sütőtől). Közben a sütőt egyszer sem szabad kinyitni. Sőt, a sütési idő leteltével meg kell várni, hogy a sütő kihűljön (ez még legalább 30 perc), és a sütőajtó csak ezután nyitható ki.
Tipp:
A habcsókokat sütés előtt megszórhatod cukorgyönggyel, darabos dióval, mogyoróval, mandulával.
A lisztet gyúródeszkára szitálom. Mélyedést nyomok a közepébe, beleteszem a cukrot, a sót, egy tojást, egy citrom reszelt héját és az őrölt mogyorót, majd összekeverem. A hideg vaj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojást villával elkeverjük habosra az eritrittel, a kókuszolajjal és az aromákkal. Ehhez hozzáadjuk egyenként a száraz összetevőket, és alaposan eldolgozzuk masszává. (A villa az...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásfehérjét felverjük. A tojás sárgákat elkeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral. Apránként hozzáadjuk a tejet, az olajat, majd a sütőporral kevert lisztet, a kakaót és óvato...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA mazsolát áztassuk be a fehérborba, majd amikor már jól megszívta magát, alaposan csepegtessük le. A sárgabarackot magozzuk ki és vegyük le a héját Egy 26 cm-es tortaformát bél...
Elkészítési idő: 1óra Nehézség: Nehéz