Hozzávalók
kb. darabra:
A tésztához
0.4 dl 2,8%-os tej
0.8 db tojássárgája
80 g porcukor
240 g búzaliszt (BL55)
160 g vaj
A töltelékhez
160 g lekvár
A szóráshoz
porcukor
A tejben a tojássárgáját elkeverem.
2
A lisztet a porcukorral elmorzsolom, majd hozzá adom a vajat és tejes keveréket.
3
A homogén tésztát a hűtőben 30 percig pihentetem.
4
A sütőt 180 C fokra előmelegítem.
5
A tésztát 4 mm-re nyújtom és linzer kiszúróval kiszaggatom.
6
A tepsit vajjal kikenem és lisztel megszórom, hogy a tészta ne ragadjon le.
A piteformát kikenjük margarinnal (én torta formában sütöttem). A meggyet kimagozzuk, és szépen beleterítjük a formába. A tojásokat kikeverjük a cukorral, a fahéjjal és a túróval,...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűAz almákat meghámozzuk, magházukat kivágjuk.. A gyümölcsöt kis darabokra vágjuk és egy közepes lábasba tesszük. Hozzáadjuk a vajat, a sót, a citromlevet, és a fűszereket. Kb. 10 pe...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. A lisztet a tojással, a sütőporral, a cukorral, a zsírral, a vaníliás cukorral, a fahéjjal, a kakaóval és annyi tejföllel vagy tejjel összegyúrjuk, hogy könnyen formálható legye...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy keverőtálba szitáljuk bele a sütőport, a kakaót és a liszteket, majd sorban adjuk hozzá a cukrot, a vaníliát, sót, tojást, olajat és a tejet. Kézi keverővel, laza mozdulatokk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű