menu

Családireceptkönyv.hu

Májgombóc leves


Írta:

Elk. idő: 2 óra
Adag: 4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A májgombóchoz:

1 db zsemle (szikkadt)
1 fej hagyma - vörös
15 dkg máj - csirke
1 csokor petrezselyemzöld
1 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
4 evőkanál zsemlemorzsa

A léhez:

2.5 L alaplé - zöldség
1 db sárgarépa (nyers, megpucolt)
3 db burgonya (megtisztított, hámozott)
15 dkg zöldborsó

A betét:

15 g tészta - gyufa

Elkészítés:


A zsemléket beáztatom, a hagymát apróra vágom, és üvegesre pirítom. Aprítógépbe teszem a májat, a kinyomkodott zsemléket, a petrezselymet, a hagymát, a tojást és a fűszereket. Az így elkészített masszából kis gombócokat formázok.
Az alaplevet felforralom, majd beleteszem a megtisztított, feldarabolt répát, burgonyát és a borsót. Ízlés szerint fűszerezem, végül hozzáadom a májgombócot is.
Mikor megpuhultak a zöldségek, beleteszem a tésztát. Újra felforralom, és tálalható is.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Betty
Grízgaluska
Grízgaluska

A hozzávalókat összekeverjük pihenni hagyjuk. (hogy a gríz kicsit megdagadjon) Szaggatjuk.

Elkészítési idő: gyors
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Anita
ZÖLDBORSÓLEVES GRIZGALUSKÁVAL
ZÖLDBORSÓLEVES GRIZGALUSKÁVAL

A sargarepat felszeletelem,es keves olajon megparolom Hozzaadom a zöldborsót is, es egyutt is parolom egy keveset...lehetoleg ne suljon le... Felontom annyi vizzel amennyi levest...

Elkészítési idő: 1 ora
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Eva
Májgombóc leves májkrémből
Májgombóc leves májkrémből

A hozzávalókat jól összepürésítjük/botmixer/ 1 óra pihentetés és gyöngyöző vízben kifőzzük kis gombócot formálunk vizes kézzel. Ha kész hozzá adjuk épp aktuális levesünkhöz

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tárkonyos raguleves
Tárkonyos raguleves

1. A csirkemell filét apró kockákra vágjuk. 2. Egy jó nagy lábosban felhevítjük az olajat, rádobjuk a húst és fehéredésig pirítjuk. 3. A zöldségeket felkockázzuk és a húshoz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk