Hozzávalók egy kb. 27 x 38 centis tepsihez:
a tésztához:
8 tojás
8 evőkanál kristálycukor
8 evőkanál finomliszt
4 evőkanál keserű kakaópor
1 csomag sütőpor
2 dl száraz fehérbor
a krémhez:
1 l tej
2 evőkanál mandula aroma
4 csomag főzés nélküli, vaníliaízű pudingpor (Gála)
a tetejére:
kókuszreszelék
A tésztához kettéválasztottam a tojásokat, a fehérjét kemény habbá vertem.
A sárgájához hozzáadtam a cukrot, és nagyon krémesre, habosra kevertem kézi mixerrel.
Rászitáltam a sütőporral és kakaóporral elkevert lisztet, és a habot is hozzáadva finoman, hogy a hab ne törjön össze, átforgattam az egészet.
Sütőpapírral bélelt tepsiben, kb. 180 fokon 20 perc alatt készre sütöttem.
A sütőből kivéve a tésztát hústűvel megszurkáltam, és rálocsoltam a fehérbort, így hagytam teljesen kihűlni.
A kihűlt tésztára a következő krém került: a tejben elkevertem a zöld színű aromát, majd ezt az ízesített tejet fokozatosan hozzáadtam - habverővel keverve - a pudingporhoz.
Hagytam pár percig állni, hogy sűrűsödjön, majd ismét átkeverve a tésztára öntöttem, szépen elsimítottam/egyengettem.
Végül kókuszreszelékkel szórtam meg és hagytam összeérni az ízeket.
Háromszög alakú szeletekre vágva tálaltam.
A birsalmákat megmostam, feldaraboltam, magházat kivájtam /a héja maradt/ Lereszeltem Egy lábosban kis lángon elkezdtem főzni. Közben megpucoltam az almát és a körtét. Felkocká...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krém elkészítése: A tejet, porcukrot és a pudingporokat sűrűre főzzük, ha kihűlt hozzáadjuk a tejfölt is. A tészta elkészítése: A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és kétf...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejbe beletesszük a rizsdarát,a vajat,a cukrot és a vaníliacukrot.Összefőzzük időnként kevergetve nehogy csomós legyen a dara,majd a tűzről levéve hozzákeverjük a kókuszreszeléke...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összekeverjük alaposan hogy a tészta sima legyen. A muffin formákba kanalazzuk majd 170 fokon 20-25 perc alatt készre sütjük.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű