Adagonként 3 x 6 dkg sertés- vagy borjúmáj szeletek , ∑ 20-25 dkg füstölt csemege szalonna ,10 dkg liszt, só, őrölt fekete bors , tört fekete bors , 1 teáskanál édes nemes pirospaprika,Köretként vajas petrezselymes burgonya.
Előkésztésnél minden hártyát, eret el kell távolítani, ezután 8-10 mm-es szeleteket kell ferdén vágni. Sózni csak a tányéron! A májat mindkét oldalán 1.5 -maximum 2 percig süssétek a szalonna zsírjában, mérsékelt lángon, hogy a közepe ne száradjon ki! Sült hagymával, petrezselymes krumplival!
A húst süsd meg egyben, ( a borsozás ezúttal elmaradhat, és a fokhagymát is elhagyhatod). A húst vedd ki, némi pihentetés után szeleteld fel, s tedd egy tűzálló tálra. Ha a sütőe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát felaprítjuk, egy lábosban kevés olajon megdinszteljük, és egy kicsit megsózzuk, hogy kidobja a levét. Lehúzzuk a tűzről, és meghintjük pirospaprikával. A húst kockákra v...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KözepesA kisebb burgonyákat feltesszük főni. Közben kockára vágjuk a hagymát és vajon megdinszteljük. A darált húst borssal szerecsendióval ízesítjük. Rávágjuk a petrezselymet, Hozzáa...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A malackarajt megmossuk, leszárítjuk, a bőrét sűrűn bevagdossuk, bedörzsöljük sóval, borssal és előmelegített, forró sütőben, kis vizet öntve alá hirtelen megpirítjuk, majd mérs...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz