10 felkarikázott kifli
7,5 dl tej, vanília,6 evőkanál méz együtt felforralva
12 dkg darált mák, 12 dkg porcukor, reszelt citromhéj, késhegynyi őrölt szegfűszeg összekeverve.
.
1. A tejet a vajjal, mézzel, vaníliával felforraljuk és ezzel a kifliket leforrázzuk.
2. Egy kivajazott tepsibe óvatosan áttesszük a leforrázott kifliket.
3. A mák, cukor, citromhéj, szegfűszeg keveréket óvatosan beleforgatjuk.
180 fokon pirulásig sütjük.
A kihűlt lapokat három felé vágjuk,oly módon,hogy a középső lap valamivel szélesebb legyen ,mint a két szélső. A betöltés előtt minden lapot kenni kell,hogy megfelelően tapadjanak...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA pudingport megfőzzük és hozzá adjuk meggyet, majd ki hűtjük. A tészta hozzávalóiból annyi tejföllel amit kíván egynemű tésztát gyúrunk.Gyors mozdulatokkal dolgozzunk, hogy a z...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: NehézTeljesen ugyanúgy kell csinálni, mint a kókuszos keksztekercset.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű.Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk, majd kelt tésztát dagasztunk. Amikor megkelt 4 részre osztjuk a tálban. Egy részt kiveszünk és elfelezünk, kinyújtjuk kör formára...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes