1,2 kg krumpli hasábokban, fél kg gyalult édeskáposzta, 25 cm puha füstöltkolbász, 50 d füstölt tarja szeletben, 5 d vaj, 4-5 gerezd fokhagyma, 1 dl tejföl, 1 ek liszt.
A krumplit, káposztát, kolbász, tarjaszeleteket annyi vízben tesszük fel, amennyi leves kell, sózzuk, borsozzuk, köménymagozzuk. Ha kész, a sűrűjét kiszedjük, megöntözzük a vajban megsütött zúzott fokhagyma keverékével, a levest tejfölös habarással besűrítjük, utána ízesitjük.
A húst felkockázzuk. Az előző este beáztatott babot, a húst, az egész vöröshagymát és a 3 fokhagymát a babérlevelekkel, borssal ízesített bő vízben feltesszük főni. Amikor a bab fé...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA babot előző este beáztatjuk. Bő vízben feltesszük főni, 2-3 babérlevéllel. Amikor félig puha, hozzáadjuk a kis kockára vágott krumplit. Sózzuk, borsozzuk, beleteszünk 1 apróra vá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A csirkemellfilét apró kockákra vágjuk. A vörös- és fokhagymát felaprítjuk. A zöldségeket megtisztítjuk, és a zöldborsó kivételével felkockázzuk. 2. Egy nagy lábosban felhevítj...
Elkészítési idő: 70 perc Nehézség: NehézLábasba kevés olaj,bele köménymag picit meg kell pirítani.Beletenni a 3 evőkanál lisztet,kevergetni hogy ne kapódjon le.Amikor megpirult a liszt beletenni 1 kk. pirospaprikát aztán...
Elkészítési idő: 30perc Nehézség: Könnyű