menu

Családireceptkönyv.hu

ZÖLDBORSÓFŐZELÉK


Írta:

Adag: 2
Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


A főzelék alaphoz 3 evőkanál étolaj
300 g zöldborsó
400 ml víz
4 csapott evőkanál kristálycukor (?)
1 púpozott teáskanál só
1 db leveskocka
petrezselyemzöld
A habaráshoz 4 teáskanál búzaliszt
5 g vaj
250 ml 2,8%-os tej

Elkészítés:


Étolajat hevítünk egy lábasban. Mikor forró, ráöntjük a friss, vagy mirelit zöldborsót és kicsit pirítsuk meg, forgassuk át a forró olajon. Ez csak pár tíz másodperc. Ezután öntsük fel a vízzel, adjunk hozzá sót, cukrot, ételízesítőt. Most addig főzzük, míg a zöldborsó puha lesz.
Közben elkészíthetjük a habarást. Egy tálban keverjük a lisztet a tejjel csomómentesre.
Mikor a zöldborsót puhának érezzük, vékony sugárban, folyamatos keverés mellett hozzákeverjük a habarást.
Hozzáadjuk a friss, vagy szárított petrezselymet, a vajat, és addig főzzük folyamatos keverés mellett a főzeléket, míg elég sűrű nem lesz.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Főzelékek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Klári
Paradicsomos káposzta
Paradicsomos káposzta

A káposztát külső leveleitől megfosztjuk, laskára vágjuk. A hagymát felkockázzuk. A káposztát a hagymával együtt egy kevés vízben feltesszük főni, hozzáöntjük a paradicsomlét, só...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Klári
Zöldborsó főzelék
Zöldborsó főzelék

A zöldborsót az olajon megpároljuk, megsózzuk, megcukrozzuk ízlés szerint. Amikor elég puha, rászórjuk a lisztet, és együtt pirítjuk egy kicsit, majd ráöntjük a hideg tejet. Felfo...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres
SÁRGABORSÓ-FŐZELÉK, AHOGY BORBÁS MARCSI KÉSZÍTI
SÁRGABORSÓ-FŐZELÉK, AHOGY BORBÁS MARCSI KÉSZÍTI

Elkészítés A Stefániához a zsemléket félbetépjük, majd beáztatjuk egy kevés vízbe. Ha megszívták magukat, akkor kicsavarjuk belőlük a fölösleges vizet, majd a kezünkkel szétmorz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Lencsefőzelék
Lencsefőzelék

A lencsét előző este alaposan átválogatjuk, átmossuk, beáztatjuk. Bő vízben hagyjuk állni egész nap. Sok vizet öntsünk rá, mert könnyen felszívja reggelre mindet! A lencsét feltess...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk