2 személyre:
40 dkg darált marhahús
5 dkg füstölt szalonna
25 dkg morzsolt csemege kukorica
2 doboz Bonduelle vörös bab
3 gerezd fokhagyma
só, bors
késhegynyi chillipor
1 kávéskanál cukor
3 evőkanál sűrített paradicsom
1 nagy fej vöröshagyma
5-6 db száraz hegyes erős kis chilli paprika
Az apróra vágott füstölt szalonnát az apróra vágott vöröshagymával együtt kis olajon megpároljuk. Beletesszük a darált húst, és erős lángon, állandóan kevergetve kb. 8-10 percig pirítjuk.
Hozzáadjuk az összezúzott fokhagymát, a chilliport, a borsot, a sűrített paradicsomot, a kávéskanál cukrot, hozzáöntünk kb. 1 dl vizet és még néhány percig tovább pároljuk.
A konzervbabot és a kukoricát óvatosan hozzákeverjük a húshoz, és együtt pároljuk kis lángon, kevergetés nélkül, hogy a bab össze ne törjön.
Tálaláskor, díszítésként a tálaló edényben lévő chillibe beleszurkáljuk a száraz chilli paprikákat, úgy hogy a hegyes végük álljon ki az ételből.
Jó étvágyat kívánunk hozzá!
1. A hús kockákra vágjuk és besózzuk. 2. a 3-4 fehér hagymát felvágjuk és nagyon kevés vízben, (kb 1 dl) megfőzzük, hagyjuk kihűlni, majd ráöntjük a húsra. 3. Egy éjszakára hűtős...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A húst megmossuk, majd – miután a nedvességet leitattuk róla – 1,5-2 centis kockákra vágjuk. A hagymát meg a fokhagymát megtisztítjuk, finomra aprítjuk, és a hússal együtt az ol...
Elkészítési idő: 140 min Nehézség: KönnyűPár szelet marhafelsálat kiklopfolok, megsózom. Kicsit pihentetem, majd forró olajban kérgesítem. Ha hús kérgesedett, kiszedem az olajból. Az olajba teszek koriandert, köménymago...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű