Hozzávalók a kekszes alaphoz
50 dkg háztartási keksz
5 dkg marcipán
6 evőkanál porcukor
3 evőkanál cukrozatlan kakaópor
15 dkg vaj
3 evőkanál tejszínhab
0,5 dl langyos tej
A felső réteghez:
20 dkg marcipán
A tetejére:
15 dkg étcsokoládé
1 teáskanálnyi vaj
A kekszet összetörjük és egy tálba tesszük, hozzáadjuk a cukrot, a szoba-hőmérsékletű vajat és a tejszínhabot, majd robotgéppel összedolgozzuk. A kakaót elkeverjük a tejjel és ezt is hozzáöntjük, ismét összedolgozzuk robotgéppel. A marcipánt apró darabokra törjük és belekeverjük, majd az egészet alufóliával kibélelt sütőformába tesszük és lehűtjük. A 20 dkg marcipánt felvagdossuk és elsimítjuk a kekszes alap tetején. Közben felolvasszuk a csokoládét és belekeverjük a vajat, a marcipános réteg tetejére öntjük és hűtőbe tesszük amíg megszilárdul és szeletelhetjük.
1-1,5 dl joghurtot felmelegítünk. Majd a zselatinport a cukorral összekeverve, ehhez a joghurthoz öntjük! Addig melegítjük, amíg sima nem lesz, és egyszer hagyjuk felforrni. Hag...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összegyúrjuk, majd 10 percig pihentetjük a hűtőben. Addig előmelegítjük a sütőt 200 fokra. Belisztezzük a kezünket, majd a tésztából diónyi kerek labdákat formálun...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tésztához összegyúrtam a hozzávalóit. Jól nyújtható, közepes keménységű tésztát kell készíteni. Két részre osztottam, az egyik az alja, a másik a teteje lesz. Közben az alma...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt 175 fokra előmelegítjük. Egy kapcsos tortaforma alját sütőpapírral kibélelünk. A piskótához a tojások fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük, közben apránként hozzáadju...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű